ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Želiš biti sretan? Budi!



Prije nekoliko godina, na nekoj nagradnoj igri dobila sam mjesec dana besplatnih treninga u jednoj teretani, čiji je slogan glasio baš ovako. „Želiš biti sretan? Budi! „
Koliko sam bila sretna zbog nagrade, toliko me ovaj slogan izbacio iz takta i napunio negativom. Kako da ja samo budem sretna, pa sretna kad eto, nemam novaca, nisam zdrava i n razloga sam si još u glavi nabrojala… i tako negodovajući krenula sam na treninge, atmosfera je bila super, sve je bilo super odlično… no taj me slogan proganjao. Na moju (ne)sreću nalazio se na svim uočljivijim mjestima, bio je upečatljiv i nisam ga mogla ignorirati.
Zašto sam se tako osjećala? Danas to znam, a željela bi da znate i vi. Sreća nije nešto s čim se netko rodi, a netko ne. Sreća nije imati milione na računu, niti bilo što materijalno. Sreća je jednostavna. Isključivo samo stvar izbora.
U osobnom aspektu, godinama sam živjela u ulozi žrtve. I stalno meni, pa meni, ne mogu ja ovo, ne mogu ono… a realnost mi je samo potvrđivala ; „da Helena, tako je.“. naravno da su mi bili krivi svi ljudi oko mene, jer kako bih ja jadna sve to mogla sama… tada nisam shvaćala.
Probajte razumjeti, da svatko živi realnost u skladu svojim uvjerenjima. U šta god da vjeruješ, život će ti samo to potvrđivati. Zato dolazi do nerazumijevanja među ljudima, uvjeravanja i konflikata. 


Za jednu osobu jedna situacija može biti grozna i loša, a zadrugu ta ista situacija blagoslov. Nije do situacije, do osobe je i njenog pogleda na to.
Oni koji me poznaju malo dulje, znaju koliko sam nekada bila teška i tvrdoglava osoba… često sam svoje nesigurnosti sakrivala iza sarkazma, ironije ili čak napada. Jer hej! To je tako i nikako drugačije. 😊
Za mnoge situacije koje danas izvlačim sa raznim tehnikama na površinu kao traume, zadala sam si sama. Uz to, slobodno mogu reći da su mi najteže situacije i periodi bili najveća odskočna daska u svom osobnom rastu. Da nisam prošla mnogo ružnih stvari, danas ne bi upola cijenila sve ovo lijepo.
Ne uzimajte loše stvari zdravo za gotovo, najmanje ne kao kaznu. Vjerujete mi, svako „loše“ iskustvo pouči vas nečemu što ti sutra može uvelike koristiti i naoružati te tolikim spoznajama i znanjem da jednostavno zavoliš svoj „loš“ trenutak. Tada dolazi i spoznaja za sreću.
Zamisli kada te ujutro probudi nježna jesenja kiša, kako bi se jedna gluha osoba osjećala da to može doživjeti. A tek jedna slijepa osoba da se probudi uz pogled bijelog plašta koji je prekrio sve puteljke i grane? Zamislite kako se osjeća jedno dijete koje u polju čizmicama gaca po vodi i lovi leptiriće? Jel ih briga za stanje na računu? Za tuđa mišljenja? Budite zahvalni na svakom danu, jer imate toliko stvari za koje netko drugi moli. Upravo to je sreća, biti zahvalan na svemu što imaš danas, a težiti da sutra imaš više.
Izaberi biti sretan!


Nema komentara: